diumenge, 28 d’octubre del 2012

Sesshin a Lluçà

La sesshin, molt bé. Però al tornar, m'he trobat que han matat a les gallines que vivien a casa.

Un petit record.



Però elles m'han deixat el seu ùltim gran regal. GASSHO.


Impermanència. La vida és molt dura.

I a més, ara que hem superat els dos càncers de pit, el càncer segueix assetjant. Ara és el pulmò, amb metàstesi al cervell. Pinta molt malament.

I pateixo també pel meu pais.  Les relacions amb l'Estat Espanyol es tensen cada cop més. I cada cop rebem més amenaçes i insults i incomprenssió.

Però com tots sabem, la vida és així. També hi ha joia. La sesshin ha estat realment lluminosa. Tan lluminosa com aquesta tarda esmolada per la Tramuntana i tenyida pels colors de la tardor als boscos, mentre tornàva del Lluçanès.   La joia d'haver compartit la sesshin amb el Roland Rech i amb tota la shanga extraòrdinaria. I la joia per haver obert el meu esperit. I aquesta lluna, quasi plena, que s'alça davant meu. M'emporto moltes coses de la sesshin. Poso aqui només una petita mostra: "El ego no pot deixar anar l'ego. Seria un peix que es mossega la cúa. Només zazen permet anar més enllà ...".

I, també,  la joia perquè, definitivament, crec que m'he alliberat d'un aferrament important.  

4 comentaris:

mikaela ha dit...

Es casi imposible hacer un comentario a esta entrada. Vuelvo una y otra vez a ella pero no puedo decir nada, tan sólo puedo releerla porque tiene algo, un algo... bueno... gasshô, no se me ocurre más...

Siddharta ha dit...

Ane, supongo que debes estar en la sesshin de Egino. ¡Cuanto había deseado venir! Pero como puedes ver en la última entrada, mi sesshin de Egino es distinta de lo que me esperaba. Una vez más me tengo que conformar con interactuar contigo virtualmente.

Este abrazo tan fuerte que quería fuera físico, tendrá que seguir siendo virtual.

mikaela ha dit...

... de momento :)

Y que tienes toda la razón, la distancia de seguridad es importantísima. Físicamente y en todas las demás formas. Esta mañana ha sido el "tema estrella". Yo tampoco la he guardado del todo y no me ha ido bien :(

Cuídate. Bss

Siddharta ha dit...

"La distancia de seguridad" ¡si, es importante! Cuando hay peligro, debemos protegernos, es absolutamente necesario. Es fundamental para sobrevivir, como cualquier otra especie. Y para eso es necesario mantener la distancia de seguridad.

Pero si no hay peligro, es bueno practicar la "infinita proximidad" (mantenir-me a prop, no crear separació, que últimamente se ha convertido en una especie de directriz de mi práctica). ¿Y cómo se sabe? Ahh ... eso es otra historia, cada cual ... y cada momento. Camino del medio.