divendres, 26 d’agost del 2011

Islam i la dona

Ja vaig dir fa uns dies, que aquest blog no és per denunciar, pero la visita del Papa em va portar a publicar uns comentaris crítics sobre el Catolicisme i l'Esglèsia. Ara m'ha caigut a les mans aquest video sobre l'Islam que vull compartir aqui. Fa uns dies vaig criticar l'explotació econòmica per part dels "amos del mon" a la nostre societat. Això no te final, no pararia mai, i ompliria el blog d'entrades que no corresponen al propòsit inicial. Però de tan en tan em deixo portar per allò que m'indigna, i el blog és una eina per publicar-ho. Però després d'aquest video, paro (de moment), prou de denuncia. Però aquest no té desperdici. Crec que molta gent pensa com aquesta dona i no s'atreveix a dir-ho. No és políticament correcte. Ja n'hi ha prou de por i d'hipocresia! No es pot ser tolerant amb l'intolerància. Cal proclamar la veritat.

5 comentaris:

ESTRELLA FAVORABLE ha dit...

Estic totalment d'acord amb ella només que EEUU no és el país de la llibertat, només ets auténticament lliure si tens diners a la butxaca.
Visco en un barri on cada dia veig a les dones musulmanes tapades patint la calor una calor insoportable, però els hi demana la seva religió, la seva cultura. No ho puc entendre, crec que són elles les han de fer la revolució dintre de l'Islam.

Siddharta ha dit...

Totalment d'acord! Penso que aquest video te raó en moltes coses, però justament el que no m'agrada és que sembla que faci apologia dels EEUU, que no és pas un model de llibertat, justament per això que dius tu, amb molta raó. Però crec que hi ha diferents nivells de privació de llibertat. És greu que no tinguis accès a una vivenda digne, per exemple, però penso que encara és més greu que et matin perquè no et comportis segons el model establert, per exemple, escullint amb qui vols tenir relacions.

Elisenda Ortega ha dit...

Estic amb vosaltres, totalment d'acord. Ja havia vist aquest vídeo i llavors, igual que avui, vaig pensar que l'Islam està com estava el cristianisme a l'edat mitjana i mira que llarg ha estat el nostre recorregut fins avui...en que tampoc es pot dir que estiguem d'acord amb l'Església, però al menys ho podem dir. El que penso es que ells/elles, se'n sortiran molt mes ràpid del que vam fer nosaltres doncs amb les noves tecnologíes els serà molt difícil mantenir en la ignorancia a les noves generacions. El meu cor plora per elles, però també per tantes i tantes dones que la història no reflecteix entre les seves pàgines. Al menys elles no estan tan soles, encara que no puguem fer gaire al respecte.

Siddharta ha dit...

Efectivament, crec que elles han de fer la revolució des de dintre de l'Islam. El problema és que hi ha paisos a on l'accès a la cultura i a les noves tecnologies està restringit. En qualsevol cas, crec que la polaritat entre la civilitçació que hem anat desenvolupant a Europa durant els ùltims secles i l'Islam, serà un dels motors fonamentals dels canvis socials i polítics de les properes dècades.

mikaela ha dit...

Pues que... "contra la estupidez los propios dioses luchan en vano".

Impresionante el vídeo! Qué ganas de llorar con ella.