dimarts, 22 de novembre del 2011

Estic sorprès de que experimenti tanta energia a la meva edat, més que quan era més jove.

Pensant una mica he trobat una analogia científica en la Mecànica que m’ha semblat molt divertida. Quan donem un impuls a un objecte i el posem en moviment, al cap d’un moment o d’una estona s’atura. Això, com va mostrar magistralment Galileu, és degut a les forces de fricció. Si no hi hagués fricció seguiria en moviment permanentment (si no hi ha col•lisions).

Similarment, l’egoisme (el miratge de la separació) és com una mena de fricció en la ment. Consumeix una quantitat d’energia immensa! Penso que haig de defensar-me, que haig de lluitar contra moltes coses, que haig d’aconseguir moltes coses. L’egoisme no solament em separa de la resta de l’univers, sinó que em separa de mi mateix, sota el vel de l’egoisme un se sent dividit (i ho dic per experiència!). Quan cau l’egoisme s’experimenta Unitat, a fora i a dintre. I entre fora i dintre.

Quan cau l’egoisme, aquesta fricció, aquest desgast immens d’energia desapareix. I encara que el cos envelleixi, es pot experimentar més energia que abans. Potser, simplement, no és que n'hi hagi més, sinó que se’n estalvia molta més.

3 comentaris:

llita ha dit...

Esta molt be, potser sigui aixi.

mikaela ha dit...

Has dado en el clavo del todo. A lo mejor hay más clavos pero éste es uno de los gordos, ¡sí, señor!.

Hace algo de tiempo me dedicaba a la informática, programaba aplicaciones y administraba sistemas... y un día, comenzando un programa, en la parte en que se "declaran las variables" de repente, dí en un clavo sin querer: yo también soy una variable.

Bueno, a lo mejor no se entiende bien. Todo para decir que al leer tu entrada volví a tener la misma sensación de descubrimiento. Deliciosa sensación cuando se levanta un velo.

muchos bss, Siddharta, me lo has recordado.

Siddharta ha dit...

"Yo también soy una variable" lo miraré a ver si "lo pillo".

Pero lo que si pillo ahora mismo, y celebro contigo, es el gozo por estos momentos de comprensión, cuando se levanta un velo. Gracias Ane por poder compartir.

Un abrazo.