dijous, 1 de març del 2012

Perquè t'han tallat? (2)

I pensant-t'ho bé, cada dia tallem milers d'arbres arreu del mon. Cada dia "tallem" millions d'animals, arreu del mon. Cada dia "tallem" mils de vides humanes arreu del mon, en conflictes, o per una mala distribució dels recursos.

Llavors, perquè preocupar-me per un sol arbre?

És que en un sol gra de sorra hi ha Tot l'Univers. En aquest arbre particular hi ha tota la Vida. I en aquest petit gest, Tota la Compassió.

6 comentaris:

Nieves ha dit...

El universo en un átomo! Asi es

Xaro La ha dit...

He sentido tanta tristeza al leerlo...
Es verdad que talan la vida de muchos humanos y animales, pero cuando talan un árbol querido es como talar un mundo, es como talar a todos los seres.

Cómo ha dicho Nieves, el universo en un átomo.

También un universo.

Un abrazo Siddharta

Anònim ha dit...

Que bonic, papa. Quina historia. Pero tu li vas fer una foto. Res es per sempre.
Un peto molt fort.

Siddharta ha dit...

Nieves, Xaro La, Fill/filla estic molt content de poder compartir tot això amb vosaltres!

Res és per sempre.

Tan el Budisme com la Ciència ens ensenyen l'interconexió de totes les coses. Que és lo infinitament petit, lo infinitament gran? Quina diferència hi ha entre un àtom i l'Univers? Perquè mesurem tot amb l'escala de longitud dels humans? Lo més gran que jo, lo més petit que jo ... jo, jo, jo, .... Crec que la Realitat no coneix fronteres ni separacions, i aquest petit jo és un miratge.

Cada matí, a l'alba, renovem el vot: "Per nombrosos que siguin els éssers sensibles, faig el vot d'alliberar-los a tots". Cada ferida que hi ha al mon, és la meva ferida. Però un és limitat i percep només allò més proper. Aquest arbre amic ... Però tots i cada un dels arbres que hi ha en aquest mon son el meu amic. En aquest arbre particular estimo tots i cada un dels arbres.

Petons.

Nieves ha dit...

Precioso amor en tus palabras Siddharta. Gassho

Siddharta ha dit...

Gassho, Nieves. Y un abrazo.