diumenge, 3 de febrer del 2013


Controlar la sexualitat i l'energia femenina és controlar l'origen de la vida. Suposo que és per això que totes les societats procuren controlar rígidament aquest tema. Jo estic per alliberar totalment aquestes energies i viure en consequència. I per cert, no crec pas en un Deu personal. Però si que de vegades, més enllà de la meva pràctica estrictament zen, em deixo inflamar pel bakti Ioga. I llavors, la meva imatge de l'Energia Primordial és sempre, certament, femenina. I em refereixo a "Allò", com "Ella".  

I no vull dir amb això que la Divinitat tingui sexe o sigui només femenina. Però si haig d'escullir, mai esculliré al Deu Pare, sinò a la Deessa Mare. Que per alguna cosa tots els fetus humans sóm inicialment femenins. Però en realitat ni sexe, ni pare, ni mare. És a dir, sexe, pare, i mare. 

3 comentaris:

Elisenda Ortega ha dit...

Si tots pensesim aixi les coses serien molt diferents,no? Els humans tenim una llarga historia de represio utilitzan el sexe com a mitja,encara ara a molts llocs...encara no ens hem equilibrat, encara ens creiem millors uns i altres.. I som "u", que dificil interioritzar-ho! Petons!

Siddharta ha dit...

És molt dificil interioritzar que sóm U!

Però el camí és, justament, interioritzar. Simplement interioritzar, llavors el "U" ja vé per si sol. Practicar zazen és aprendre a deixar anar. Deixar anar és extingir l'ego. Si no hi ha ego, no hi ha ni "millors", ni "pitxors".

Siddharta ha dit...

Elisenda, gràcies pels teus comentaris. Un petò ben fort!