dijous, 30 d’agost del 2012

Nova carrera: 'Enginyeria Física'. Nova assignatura: 'Física de Fluids'.

Després de tants anys d'intentar ensenyar alguna cosa, ara fa uns mesos que estic en l'aventura de preparar aquesta nova assignatura, que començaré a impartir d'aqui unes setmanes. Aquest matí, gaudeixo amb algunes aplicacions de les equacions de Navier-Stokes (la segona llei de Newton aplicada al moviment dels fluids). Les mítiques equacions de Navier-Stokes .... De cop m'adono del que signifiquen. Gassho.

I no puc fer rés més que obrir aquest blog i possar novament la música de la peli Amélie, aquest fragment extraordinari (La noyée).




I amb la música la meva ànima aixeca el vol. Les equacions ballen al so de la mùsica mentre jo m'enborratxo de vida. Veig que l'egoisme de les ùltimes setmanes s'ha dissipat i ja no hi ha aferrament, cada cop em sento més lliure, més ingràvit.

I ara seguim amb les equacions, que toca veure com el moviment brusc d'una paret en contacte amb un fluid, es transmet paulatinament al fluid.

2 comentaris:

Elisenda Ortega ha dit...

Estimat Albert, sempre m'agrada seguir el que escrius encara que, pobre de mi, no entenc res del que dius... però es com si escoltes una cançó en un idioma que no entenc però que igual m'emociona. Una abraçada molt forta a la Isabel i a tu!

Siddharta ha dit...

Elisenda, gràcies per la teva paciència i la teva fidelitat. Això, és una amiga!!

L'Isabel i jo tenim moltes ganes de veure-us. I amb calma, directament, t'explicaré gustosament tot el que vulguis dels meus escrits.

Una abraçada ben forta!