dissabte, 11 de setembre del 2010

La figuera



Cullo figues de la figuera. El meu pare, que la va plantar, està aquí ben present. Gassho.

De petit vaig ser educat en la tradició cristiana. M'ensenyàven que el pas de les religions politeistes a les (LA) religió monoteistes era un gran avenç. Ara vec que això no necessàriament és així. Crec que molt sovint confonien religió politeista amb sapiguer veure La Divinitat en cada èsser, en cada força, en cada aspecte de l'Univers.

3 comentaris:

Elisenda Ortega ha dit...

tots hem estat educats com tu dius, dins d'unes creences que exclouen a tot el que no pensa com "nosaltres" els posseidors de la veritat.
es per això que cada cop penso més en que les religions han fet i fan mes mal que bé, no així les bases aunténtiques, la verdadedera filosofia. Però quan interfereix l'home posant normes, lleis, penalitzacions... embruteix la verdadera essència. M'agrada pensar que tinc una línia directa i que no tinc necessitat d'intermediaris. I cada cop m'agrada mes la creença animista, tens raó: la Divinitat està en cada èsser, en cada força i en cada aspecte de l'Univers.

Una abraçada!

Siddharta ha dit...

Elisenda, gràcies pel comentari!

"M'agrada pensar que tinc una línia directa i que no tinc necessitat d'intermediaris".

Hi ha gent que no l'interessa gens que pensis això! Però afortunadament, aquest és el teu (i el meu) patrimoni inalienable. No deixis mai de cuidar aquesta línia directe que ningú no et pot prendre. Es el tresor més gran que tens!! I exactament això és l'Evangeli, la 'bona nova'.

Una abraçada ben forta!

Albert.

Siddharta ha dit...

Perdona, Elisenda, segueixo, ara ja no puc parar. Proclamar que tots tenim aquesta línia directa, la naturalesa de Buda, és el verdader Evangeli de Jesús, com el de tots el Mahatmes (Ànimes Grans), no aquesta versió rancia i restrictiva que les esglèsies ens han volgut vendre.

Gassho.