dimecres, 1 de juny del 2011

Cami de Santiago


Camino pel camí de Santiago. León, Villadangos del Páramo, Astorga, Rabanal del Camino, El Acebo. Dissabte passat vaig sortir de casa i, aparentment, vaig entrar al Camino just sortir de casa. Però en realitat no he "entrat" fins aquest matí. Ara ja hi soc.

No pot haver-hi pau si abans no hi ha hagut lluita. Allò que està latent s'ha de manifestar. La diversitat s'ha de manifestar perquè hi pugui haver unitat. L'egoisme s'ha de manifestar perquè després pugui caure. Shiki i ku, ku i shiki. Sortosa culpa que ens ha merescut tan gran redemptor.

He conegut al David. Si camineu pel Camino, en direcció a Santiago, uns pocs quilòmetres abans d'arribar a Astorga trobareu al David. Viu a la "Casa de los Dioses". Això és un sofà al costat del Camino, adosat a una mena de corral i te per sostre una mena de lona -- que te vocació de tenda o, millor, de carpa. Te una tauleta amb fruita i begudes que ofereix gratuitament (cobra només "la voluntat") als caminants. Saluda amb amor a tothom que passa. Ha deixat la seva vida anterior, normal, i viu allà, al servei de tothom que passa. I medita. Si aneu per allà, us recomano que us atureu. Em va deixar que fes una foto de casa seva, quan pugui la penjaré.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
L'etapa d'avui, de Rabanal del Camino a El Acebo, és extraordinaria. En realitat, tot és extraordinari. No hi ha etapa millor que un altre. El Camino és Un.

PD: informació i fotos sobre el David i la Casa de los Dioses:
http://www.facebook.com/group.php?gid=107782418141

3 comentaris:

mikaela ha dit...

El Camino es... bueno, no sé qué es. Sí sé que fue, es y será "mi sitio"

Buen Camino, Siddharta y, ya sabes: ultreia et suseia, peregrino

Elisenda Ortega ha dit...

Quina enveja.... potser un dia en farem un tros junts! gaudiu d'aquesta experiencia. Petons!

Siddharta ha dit...

Elisenda, l'any vinent ens toca de O Cebreiro fins a Santiago. Crec que són 7 dies. T'apuntes?