divendres, 31 d’agost del 2007

Invitació a la meditació

Durant l’historia han aparegut multitud de filosofies i religions que apunten cap a una millora de l’ésser humà i, en alguns casos, cap a un contacte amb la Divinitat. Totes elles, però, no son res més que formes de indicar i transmetre una experiència primordial. El que realment importa és aquesta experiència, les formes no tenen cap importància. I, no obstant, per aquestes formes, els éssers humans s’han enemistat i s’han matat, i encara s’enemisten i es maten.

Es hora, per tant, de reconèixer aquest fet, i d’un cop per tots venerar l’EXPERIENCIA en si, i tractar les formes com el que són: simples mitjans, indicadors, fruits d’un temps i d’una cultura, ensenyaments i doctrines al voltant d’algun filòsof o escola filosòfica o d’algun mestre espiritual.

I de quina EXPERIENCIA estic parlant? Com podria parlar de l’EXPERIENCIA? De fet, com molts ja sabeu, aquesta experiència no es pot explicar. Es com un lloc desconegut al final d’un camí. Però puc dir alguna cosa del camí. Amor és el camí, és a dir benevolència i donació de si mateix, empatia i perdó, intimitat amb tot l’Univers. Meditació és el camí, és a dir quietud de la ment i serenor. Desapego és el camí, desapego del jo, desapego de les idees, desapego dels plaers i de les penes, desapego de les persones i altres formes de vida, desapego del passat i del futur, desapego dels resultats de les nostres accions. Viure aquí i ara és el camí. Acceptació profunda de la Realitat, d’Allò que És, és el camí.

A tots aquells que teniu clar que la religió i la metafísica és una qüestió massa personal i fonamental a la vida per seguir els dictats d’uns ‘especialistes’, d’uns intermediaris entre la Divinitat i els humans, i creieu en l’investigació personal i lliure. A tots aquells que deixeu en darrera qualsevol dogma. A tots vosaltres us dono la benvinguda i us convido a compartir i meditar plegats. No vol dir que haguem de deixar la nostre pròpia filosofia o religió, si en tenim alguna. Simplement entendre que la nostre pròpia filosofia i religió son un medi, no un fi. El vertader fi és l’EXPERIENCIA. Si podem compartir aquests mínims ideològics podem encetar un camí plegats.